Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Vb-címről álmodik a legjobb magyar karatés!

Karate szakosztály 2016-10-10

Magyar karatéka még sohasem szerzett vb-címet, pár nap múlva Tadissi Martial lehet az első. A kongói papától, magyar édesanyától született Martial tehát bravúrra készül, s ebben az október 25-én startoló, linzi vb-n szintén tatamira lépő menyasszonya, Molnár Réka sokat segít neki.

– Együtt versengünk nemzeti színekben, ugyanarra az egye­temre, a közszolgálatira járunk, és az álmunk is azonos: szeretnénk ott lenni a 2020-as tokiói olimpián – magyarázza az Újpest Eb-bronzérmes sportolója, Martial, akinek remekül sikerült az utóbbi két éve.

– Csúcsforma körül vagyok, s hogy mire megyek Linzben, az attól függ, milyen napot fogok ki. Nem iszom előre a medve bőrére, az aranyéremhez hét nyertes meccs kell. Ráadásul súlycsoportomban, a 67 kilóban száznál több induló lesz, illetőleg az sem mindegy, hogy sikerült a fogyasztás: öt-hat kilót szoktam ledobni.

Menyasszonya – Linzben az 50 kilósok között indul –figyel Martial vonalaira, habár Réka a márványsajtos tejszínes csirkét vb-színvonalon prezentálja kedvesének. Kilátásaik amúgy kedvezőek, hiszen legutóbb Okinaván bizonyítottak, s Martial az egyetemi vb-címet már megkaparintotta.

– Martial a magasan képzett japánok ellen is nagyszerűen verekedett. A hazaiak beleszaladtak egy-két pofonjába, persze azokat igyekeztek is visszaadni neki. Remélem, szép eredményekkel térünk haza – mondta Réka.

(forrás: borsonline.hu)

Képek

Budapest Open című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41